Wednesday, August 29, 2007

υπαρχει ζωη και σ'αλλους πλανητες part 2




Το 2003 αποφασιζουν να φτιαξουν τρια αλμπουμ που θα αποτελουν μια τριλογια με τον τιτλο Gaia και κυκλοφορουν και το πρωτο με τον ιδιο τιτλο.Το θεμα του ειναι ο κατακτητης Cortes και η κατακτηση των Αζτεκων απο τους Ισπανους.Τα δυο πρωτα σινγκλ απο αυτο το δισκο ηταν τα "La Costa del Silencio"και"La Rosa de los Vientos".Δισκος που δεν αρεσε παντως σε πολλους οπαδους τους.
Το 2004 επιστρεφουν στο στουντιο για να γραψουν το "Belfast"προς τιμην της ιρλανδικης πολης που υπηρξε θεατρο θρησκευτικων συγκρουσεων.Ενας δισκος συλλογη παλιοτερων τραγουδιων σε αλλες βερσιον π.χ. μια μεταλ βερσιον του La Rosa De Los Vientos.
Αυτη την περιοδο εχουμε κι αλλες αλλαγες στη συνθεση.Ερχεται ενας τριτος κιθαριστας,ο Jorge Salan και μηνες μετα φευγει ο Sergio o μπασιστας.
Το 2005 βγαινει ο δισκος Madrid - Las Ventas ηχογραφημενος ζωντανα στην αρενα Las Ventas της Μαδριτης απο την εταιρεια τους και χωρις την εγκριση τους.Απο τοτε ηχογραφουν σε αλλη ετικετα.Στις 14 Νοεμβριου του 2005 εχουμε το δευτερο μερος της τριλογιας που ονομαζεται Gaia II - La Voz Dormida στην νεα εταιρεια τους,τη Warner Bros.Νεα εταιρεια και νεος μπασιστας στη θεση του Σερχιο,ο Pedro Diaz "Peri" (ex- Ars amandi) .Το πρωτο σινγκλ ειναι το "La Posada De Los Muertos" κι ακολουθουν τα "Hoy toca ser feliz" και το πολυαναμενομενο "Diabulus in musica" που εισεπραξε τα χιλια μυρια σχολια για το αντιθρησκευτικο του περιεχομενο.Ακομα κι ετσι,ειναι ενα απο τα καλυτερα του δισκου.
Ακολουθει τουρνε-σιγα που δεν θ'ακολουθουσε-ομως ο Txus λογω προσωπικων υποχρεωσεων και υπερβολικου αγχους,αποχωρει.Ο Txus?O αρχηγος...χμμμ.Συνεχιζουν με νεο ντραμερ αλλα ο Txus επιστρεφει-ευτυχως-στις 8 Σεπτεμβριου του 2006.Στις 23 Οκτωβριου του 2006 βγαζουν το βιβλιο που εχει τον τιτλο "El cementerio de los versos perdidos" (το νεκροταφειο των χαμενων στιχων,τελειο;)μια συλλογη 60 ποιηματων μαζι με ενα cd.Ποιηση του Txus,μουσικη του Juanmi Rodriguez των Cuatro Gatos στην ετικετα Pagana Records που δημιουργησε το γκρουπ και διανειμεται απο τη Warner Ισπανιας.
Ακολουθει ενα best of το Δεκεμβριο του 2006,κι ενα φεστιβαλ το Μαιο του 2007 με το ονομα Mago de Oz,οργανωμενο απο τους ιδιους και καλεσμενους οπως UDO, WarCry, Maligno, Onassis Day, Agora και Cage.
Η περιοδεια επεκτεινεται και παιρνει το ονομα Hasta Que El Cuerpo Aguante Tour 2007(Μεχρι εκει που θα αντεξει το κορμι-ΤΕΛΕΙΟ!)και τοποθεσιες οπως η Νικαραγουα,το Μεξικο,η Χιλη,η Αργεντινη και φυσικα οοοολη η Ισπανια-κι ειναι και μεγαλη η χωρα αυτη λεμε!
Συμμετειχαν και στο φημισμενο Monsters of Rock Zaragoza 2007 μαζι με καλλιτεχνες οπως οι Megadeth, Motorhead, Slayer, Dream Theater,Children of Bodom , Blind Guardian, Black Label Society, Pretty Maids, Mastodon, Kamelot και Txus Di Fellatio: Τυμπανα
José Andrëa: Φωνητικα
Carlos Prieto "Mohamed": Βιολι
Jorge Salán:Σολο κιθαρα
J.C. Marín "Carlitos": Σολο κιθαρα
Frank: Ρυθμικη κιθαρα
Pedro Diaz "Peri":Ηλεκτρικο μπασο
Fernando Ponce de León: Φλαουτο,αυλοι,γκαιντες
Sergio Cisneros "Kiskilla": Πιανο,πληκτρα,συνθεσαιζερ και ακορντεον

Πολυ μπερδευτηκαμε με αυτα τα πηγαινε ελα,verdad?Το μυαλο φυσικα ειναι ο Txus αφου γραφει ολους τους στιχους,ο Jose Andrea ομως ειναι ολα τα λεφτα.Μια φωνη εκπληκτικη που σε αφηνει αναυδο μια και δεν περιμενες ποτέ να ακουσεις Ισπανο να τραγουδα ετσι.Το παρουσιαστικο του ειναι πολυ επιβλητικο,οτι πρεπει για κοριτσιστικες φαντασιωσεις,κατι σε Manowar αλλα στο πιο ομορφο,χαχαχα!Σοβαρα τωρα,ο τυπος ειναι απιστευτος και ασχολειται και με δικα του προτζεκτ,εκτος των mago de oz .
Πολυγραφοτατοι,αεικινητοι,θεωρουνται-και ειναι κατα τη γνωμη μου-το κορυφαιο συγκροτημα του ισπανικου μεταλ.Εγω προσωπικα,εμεινα μαλακας,με τη διασκευη που εχουν κανει στο Dust in the wind των Kansas με τον τιτλο Pensando en Ti...
Η γλωσσα ξενιζει φυσικα.Δεν περιμενεις ν'ακουσεις ισπανικα με χεβι μεταλ πενιες ειναι η αληθεια αλλα αν ακουσετε το La fiesta pagana θα εξαφανιστουν ολες σας οι επιφυλαξεις.Να σκασουν οι Waterboys που νομιζουν οτι λογω καταγωγης εχουν την ειδικοτητα στα παγανιστικα και φολκ κελτικα μοτιβα...

No comments: