Sunday, August 26, 2007

υπαρχει ζωη και σ'αλλους πλανητες...part 1




meaning οτι heavy metal φτιαχνεται κι αλλου οσο παραξενο κι αν φαινεται-και που να δειτε ΠΟΣΟ παραξενο ακουγεται!Στην αρχη τ'αυτακια κι ο εγκεφαλος διαμαρτυρονται αλλα σε χρονο dt τα πραγματα στρωνουν.Ακουστε λοιπον το παραμυθι των Mago de Oz...
Oι Mago De Oz ειναι ενα ισπανικο γκρουπ του φολκ μεταλ με εντονες επιρροες απο την κελτικη μουσικη που σχηματιστηκε το Μαιο του 1989 απο τον ντραμερ Txus.
Στις αρχες δεν ονομαζονταν Mago de Oz αλλα Transilvania προς τιμην των Iron Maiden o Txus ομως αλλαξε το ονομα επηρεασμενος απο τους στιχους του μουσικου θεματος της ταινιας Ο Μαγος του Οζ.

Σχηματιστηκαν λοιπον στις 22 Μαιου του 1989 με συχνες αλλαγες μελων μεχρι να σταθεοποιηθει η συνθεση απο το 1992 εως το 1995.Η συνθεση αρχικα ειχε ως εξης:

• Txus Di Fellatio: Τυμπανα,συνθεση κι αρχηγος του γκρουπ
• Carlos Prieto "Mohamed":Βιολι
• Charlie:Σολο κιθαρα
• Salva:Μπασο
• Juanma:Φωνητικα
• Chema:Ρυθμικη κιθαρα.

Ηχογραφησαν αρκετα τραγουδια οπως τα "Y Qué Más Da" (1989), "Canción de Cuna para un Bohemio".
Η μουσικη τους ειχε αρκετες διαφορετικες επιδρασεις αλλα βασιζοταν κυριως στο φολκ μεταλ και την κελτικη μουσικη αποκτωντας ετσι ενα πρωτοτυπο στυλ.
Το 1994 διωχνουν τον Charlie και τη θεση του παιρνει ο Chema.Hχογραφουν τον πρωτο τους δισκο με τιτλο το ονομα τους με λιγοστη επιτυχια και περιορισμενη δημοσιοτητα.Το γκρουπ περνα τη χειροτερη εποχη του κι επιπλεον ο Chema κι ο Juanma εγκαταλειπουν οριστικα το συγκροτημα.
Το 1996 η συνθεση αλλαζει,προστιθενται δυο νεα μελη στη θεση των μελων που εφυγαν,συνθεση που κραταει μεχρι σημερα κι ειναι η εξης:
• Txus: Τυμπανα
• Mohamed:Βιολι
• Carlitos: Σολο κιθαρα
• Frank: Ρυθμικη κι ακουστικη κιθαρα
• Salva:Μπασο
• José Andrëa: Φωνητικα,πληκτρα
Τη χρονια αυτη ηχογραφουν το 2ο δισκο τους "Jesús de Chamberí", που εκδιδεται σε παραγωγη Alberto Plaza και Mägo de Oz στην ετικετα της Locomotive Music.
Το συγκροτημε τωρα πια χαρακτηριζεται απο ενα καυστικο χιουμορ στα εσωφυλλα των δισκων και στα βιβλιαρακια που τα συνοδευουν.Βγαινουν σε περιοδεια στην Ισπανια η οποια εχει μεγαλη επιτυχια.
Το 1997 ξαναηχογραφουν 5 τραγουδια του πρωτου αλμπουμ με βελτιωμενη παραγωγη και τη συμμετοχη των δυο νεων μελων του Jose και του Frank.
Tον επομενο χρονο(1998) πιστοι στο στυλ της ροκ οπερας και με εμπνευση απο τα τοπια και τη θεματολογια του αθανατου εργου του Miguel de Cervantes,El Quijote φτιαχνουν το 3ο τους αλμπουμ "La Leyenda de la Mancha" που ειναι γεματο απο κιθαριστικα ριφς,κελτικες μελωδιες,τραγουδια και προσεγμενη παραγωγη.Η περιοδεια που ακολουθει ειναι η πιο εκτενης που εχουν κανει μεχρι τωρα με 115 συναυλιες.
Για να γιορτασουν τα δεκατα γενεθλια τους βγαζουν κι ενα βιντεο και στα τελη του 1999 βαζουν μπροστα ενα φιλοδοξο σχεδιο,την ηχογραφηση ενος διπλου δισκου.Για να το κανουν αυτο ενσωματωνουν τους Sergio "Kiskilla" στα πληκτρα και Fernando στα πνευστα.Αυτος ειναι ο πιο φολκ δισκος τους χωρις ομως να χανει τις χεβι ριζες τους.Το αλμπουμ αυτο ονομαζοταν Finisterra που συνοδευτηκε απο μια περιοδεια πολυ ταρατατζουμ,με πυροτεχνηματα,light show κι αλλα τετοια.Κι επειδη πολυ τους αρεσε,αποφασιζουν να βγαλουν ενα δισκο με λαιβ τραγουδια απο την περιοδεια αυτη,το Fölktergeist,και ξανα μανα τουρνε και ενα DVD για συνοδεια που ονομαστηκε A Costa Da Rock. O Salva λοιπον εγκαταλειπει το γκρουπ-και πολυ αντεξε-και στη θεση του ερχεται ενας νεαρος μπασιστας ο Sergio (ex- Ankhara)....

TO BE CONTINUED ;-)

2 comments:

rockordie said...

Βάλε βρε χρυσή μου ένα video να τους δούμε και εμείς και να μην ψάχνουμε δεξιά και αριστερά. Πάντως, κέλτικη μουσική από την Ισπανία(!!!) :P

avessalom von richthofen said...

εκπληκτικο συγκροτημα.εχω μονο το finisterra αλλα απ'οτι εχω δει στα live τους γινεται πανικος.λογω δουλειας ειχα επαφες με ισπανους(και ισπανιδες)και ειναι τοσο γνωστοι οσο ο.........μπρρρρ....σακης στην ελλαδα.μιλαμε συναυλιες headliners να εχουν πανω απο 30 χιλιαδες κοσμο.απλα απιστευτοι